13. joulukuuta 2015

Uutta taimien kasvattamoa testaamassa


Tuli hankittua jokin aika sitten tuommoinen GHE CuttingBoard kun sain halvalla käytetyn. Toki tuli vähän hankittua tarviketta ja muuta varalle. Alla esimerkkinä kahdet 60cm ilmaverhot. Ilmaletkuksi ostin Biltemasta 15310 tuotenumerolla olevaa PVC putkea mikä on halkaisijaltaan 5mm ja pituudeltaan 5m. Tuolla halkaisijalla oleva putki sopi hyvin Hailean ilmapumppuun ja mukana seuranneisiin ilmakiviin. Ilmaverhoihin ja Resunin pumppuun olisi pitänyt olla 4mm putki koska tuo 5mm jäi aivan liian löysäksi. 

Testaamisen ajaksi piti nippusiteillä hieman yrittää tiivistää liitoksia mutta Resunin kohdalla hieman vuoti ilmaa pumpun liitoksista. Ilmaverhon liitäntä oli myös 4mm putkelle niin ei pitävyys ollut paras mahdollinen. Pitänee putkimiehen teippiä laittaa liitoskohtaan jos tiivistäisi kokonaisuuden.

Vanhat mukana kulkeneet ilmakivet olivat myös aika kuluneen oloiset koska päästivät liitoskohdan päässä olevasta osuudesta niin paljon ilmaa karkuun.

Hailean ja Resunin pumput olivat pitkälti samoilla määrityksillä. Hailean pumpussa oli tosin tehon säädin lisänä mistä pystyi säätämään pumpun ulosantia. Ääniltään olivat pitkälti samaa tasoa, omaan korvaan Hailea oli hiljaisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti