10. joulukuuta 2015

Montufar (Pubenses)


Montufar oli ainoa Pubenses mitä minulla oli kaudella 2015 kasvamassa ja vihdoin muutama marja oli kypsynyt poimintaa varten. Kuvassa olevat pääsivät hieman nahistumaan mutta olivat kookkaita möhkäleitä.

Maku oli ylikypsissä ihan mukava mutta suussa tuntumana pehmeä Montufar ei ollut parhaimmillaan. Etualalla kiinteämpi marja tarjosi vastaavasti mukavampaa maistelupalaa. Montufar antaa lämpöä ihan hyvin, mutta pelkästään syötynä tai tuoreena ei parhaimmillaan ainakaan näin ensipuraisuilla. Monta muuta Pubenses suvun marjaa maistelleena tässä syksyn aikana joutuu taipumaan että ei omaan makuun tuosta suvusta kärkeen. Mutta nopean kypsymisen ja mukavasti lämmittävän kastikkeen lisukkeen roolissa menee paremmin kuin hyvin.

Alla kuvat oman kasvin nuoruudesta keväältä ja kesältä. Kesällä lasikulmaan siirrossa sattui takapakkia kun aurinko poltti suurimman osan lehdistä haaleiksi ja kasvu loppui kuin seinään melkein kuukaudeksi. Tuon jälkeen kasvatteli hieman uutta vihreää kasvustoa ja muutaman varren mihin tarttui marjat kypsymään.


Viimeisenä kuva ennen autotalliin siirtoa. Tuo pitkä oksa oli satoisin niin ei raaskinut katkaista. Tulevina kausina en päästä tuommoista oksaa karkaamaan koska tuon käsittely oli niin mielenkiintoista. Haaleat lehdet kertovat karua kieltään että kannattaa suojata alkukesästä ulos tuodut kasvit UV valolta. Viimeisintä kuvaa nykyisestä kunnosta ei pysty liittämään koska kasvi on jo niin saksittu ja kirvan raatelema että masentaisi turhaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti