21. heinäkuuta 2015

Lannoitteilla säätämistä aloittelemassa

Nutriforten kaksikomponenttilannoitteella olen mennyt kauden tähän saakka kevyesti lannoittaen kun isoihin purkkeihin olen kanan papanaa heittänyt sekaan pohjalannoitteeksi. Puutarhan kesää hankin muiden kasvien (kukkien lannoitukseen) kun ajattelin chileille ja tomaateille säästää tuon kaksikomponentin.

Kun luulin että Chilitarvike on paha paikka tuotetarpeiden havaitsemisen osalta niin Helsingin Puutarhatarvike on kyllä samaa maata kun oikein innostuu molemmissa vielä vierailemaan niin jotain uutta aina sattuu löytymään. Nämä olen hankkinut Helsingin Puutarhatarvikkeesta kun olen mennyt heidän myymälässä vaihteeksi pyörähtämään.

Alla HESI Root Complex mikä aika hintavaa oman mittapuun mukaan mutta ajattelin pienissä määrin käyttää tulevana taimikautena yhdessä kookoksen kanssa ja kuluvalla kaudella ainakin heikommassa kunnossa oleville kasveille. Tuote on Ph ja EC neutraali niin voi olla vesiviljelyyn/ kookokseen taimilannoitukseen omalle kohdalleni. Tuosta teinkin heti seoksen 50ml mukaan muutamalle käpristelijälle ja huonovointiselle kasville. Kuvia otin ennen kastelua ja pitää viikon kuluttua yrittää ihmetellä onko mitään tapahtunut.


Hesin orkidealannoitteen sain myös testattavakseni, saa nähdä jäänkö koukkuun. Tuota ajattelin käyttää ihan lehtiruokintaan ruukkulannoitusta täydentämään. Saatan ehkä hieman vaimon orkideaakin suihkutella.
 

Leaf Coatin otin ihan pullon vuoksi vaikka Bio Bizz sivuillaan kehuukin lateksikerrosta mikä antaa suojaa haihtumiselle ja ötököitä vastaan. Ei hirveän riittoisaa mutta voisi olla paikallaan jos on joku silmäterä kasvatuksessa tai sitten bonsai kasveille antamaan kestävyyttä lehdistön osalta. Tuota olen nyt hieman sumutellut ja saa nähdä huomaako mitään tuloksia omassa kasvatuksessa. Kun pullollinen maksaa 9€ eikä edes Bio Bizz tunne sivuillaan tiivistettä niin tosiaan laajempaan kasvatteluun voi olla sopimaton kun kahdesti viikossa on suositus tuosta suihkuttelusta.


2 kommenttia:

 1. Kun viljelykset suurenevat, niin monen aineen käyttö ei ole enää järkevää. Tai ainakaan perusteltua. Omassa kasvihuoneessa mennään sillä rajoilla, että hirmuisen suuria summia ei voi maksaa esim. kilohinnan osalta. Jaakontaika oli mielestäni hyvä tuote tai ainakin siinä oli mukana oikeasti kasvua kiihdyttävää ainetta, trikontanolia. Tiivistepullo tosin kuluu todella nopeasti ison menekin ja pienen lantrattavuuden (1ltr=5ltr valmista) takia. Samaa tavaraa myydään myös ammattipuolella. Olenkin monesti miettinyt missä kohtaa lehtiruokinta ja soluhengityksen säätely on sen arvoista. 20ltr:n pöntöllä on hintaa hieman yli 85€. Lannoitepuoli ja vielä Hollannista tuleva onkin suuri bisnes ja jokaisella on toinen toistaan parempia tuotteita. Mielikuvien luonnilla on suuri vaikutus, jopa suurempi kuin niillä perustekijöillä jotka vaaditaan kasvuun ja yhteytykseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Jep, Näinhän tämä on ja veikkaan että pelkällä pidemmälle viedyllä laskelmoidulla ja jatkuvalla lannoituksella voisi olla paremmat tulokset kuin "erikois" tuotteilla. Itse saatan erikoisherkkuja ehkä käytellä vain ihan alun taimivaiheessa, pistokkailla ja tuholaisten rasittamissa kasveissa. Normaalissa kunnossa oleville perus tavaraa normaalilla sekoitteella. Jos viljelyt lähtee tosissaan lapasesta niin saatan Yara säkkejä hankkia á 25kg missä hintalaatu suhteet ovat kohdillaan.

   Toki nuo saattavat hieman auttaa jos kukitus vaihe jumittaa tulemistaan herättelevinä kun lannoite suhteet heittää sekaisin. Mutta jää nähtäväki onko vaikutusta ;)

   Kananlannoite tosiaan noissa isommissa ruukuissa kun on pohjalla niin osaltaan täydentää touhua.

   Itsekin tuon lannoitteiden hintatason todenneena tiivisteestä tehtävät lannoitenesteet jääneet vähemmälle ja kiinteällä tehnyt eniten kuluvat seokset.

   Leaf Coat saattaa olla kyllä ihan erikoisempaan kasvatteluun tai pistokkaille olevaa tavaraa, itse en välttämättä normikasveille tuota käyttäisi ainakaan hintansa puolesta.

   Poista