26. heinäkuuta 2015

Cili Coronong (Chinense)Corongong lajikkeesta käytetään monta eri kirjoitusasua mutta menen nyt sillä mitä siemenketjukirjeen siemenpussissa on lukenut. Kypsyttyään nuo podit muuttuvat keltaisesta tummemaksi melkein oranssiksi. Omat marjat jääneet siemenettömäksi koska lämpötila estänyt kunnon podien kasvun. Mutta ainakin hieman kätyreiltä näyttävät tuossa rykelmässä.

Pitää toivoa että lisää satoa tulee vielä koska nuo pikkuiset mitä popsin olivat suutuntumaltaan samettisia ja lempeällä lämmöllä varustettuna. Tiedä sitten kuinka maku muuttuu isommissa podeissa. Pieni mukava jälkimaku lämmön yrityksellä jäi suuhun taustalle mikä pistää haluamaan lisää, täydellinen lempeän maustamisen chili ruuan laittoon.

Toki vielä epävarmaa mikä lopullinen maku tulee olemaan.Tuli tosiaan hieman unohdettua tuo tomera pieni chili taustalle alkuvuodesta ja nyt harmittaa kovasti jos maistiaisten mukaista tiedossa loputkin. Nyt isommassa ruukussa uutta lehvästöä tuottamassa mutta joutunen ottamaan tämän sisälle lamppujen alle tuottamaan makupaloja jos tulevat kaksi kuukautta eivät kasvatusta armahda tällä kaudella.


 Tosiaan viimeisenä kuvaa lehvästöstä ylhäältä.

2 kommenttia:

 1. Onkohan tuo nyt ihan aito cili coronong. Kasvattelin pari vuotta sitten ja olivat kovin eri näköisiä, lähinnä poimuisia eikä kellomaisia. Chiliwikissä näyttää tältä.

  http://www.chiliwiki.fi/index.php?title=Tiedosto:Cili_goronong_1.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä elän uskossa kun nuo olivat tosiaan viileässä hedelmöittyneitä podeja eli saattanut käydä samoin kuin yleensä alkukesän chinenseille, pieniä marjoja ja lajille ei niin ominaisia muotoja.

   Toki on samassa chiliwikissä tuo toinen kuva http://chiliwiki.fi/index.php?title=Tiedosto:Cili_g3.jpg missä näkyy myös noita minipodeja.

   Toki myös kun on katsastanut tuon foorumin osion myös niin... http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5869.0

   Poista