11. maaliskuuta 2016

Idätys minigrip pussissa


Tuli sitten kokeiltua idättämistä minigrip pussissa kun Chilifoorumilla oli puhetta ollut tavasta. Lauttailemalla menen varmasti isot idätykset mutta yksittäisiin pienempiin idätyksiin vallan mainio ratkaisu.

Idättäminen tuossa suljettavassa pussissa ei tarvitse muuta kuin märäksi kasteltu talouspaperin arkki puolikkaana sopivasti taiteltuna pussiin, siemenet arkin päälle ja sopivaan lämpöön odottamaan. Idättäminen lähti liikenteeseen 28.2. ja sijainti siemenillä oli lähellä kannettavan tietokoneen tuuletusaukkoa.

Kun siemenet lähtevät itämään ja jonkinlaisesti juurta tullut niin lamppujen alle pussi. Kun kypärät irronneet ja sirkat esillä lampun alla niin siirtää vain kasvualustalleen. Kypärien lähdettyä avasin ensimmäisen kerran pussin ihan vaan varmuuden vuoksi kun en saanut heti aikaiseksi siirtoa kasvualustaansa. On muuten paljon vähäisempi onnettomuusriski siementen sekaannukseen. Toki enemmän ja useampia idättäessä on hankalampi tapa yksittäin noita idätyspakauksia tehdä.

Tepin antaa vielä odottaa itseään. Kaksi Tepiniä sain idätettyä jo aiemmin mutta menin unohtamaan lautalle mistä muut taimet oli jo poimittu ja kuivahtivat kun vesi oli altaasta loppunut.



Yllä ja alla siirtovaiheen tilanne 10.3. niin ihan hyvältä näyttää. Kivivillaan siirsin koska tulen ahnehtimaan yhden Ancho Poblanon vielä NFT kasvatukseen ylimääräisenä muiden valittujen lisäksi.


1 kommentti:

  1. Onko tuossa Minigripissä tapana jättää pussiin ilmaa?? Vaiko ihan haapettomassa tilassa ...

    VastaaPoista