7. huhtikuuta 2016

Jäljessä viidakon teettämisessä, kirvojen piikkiin


Paikalleen jumiutunutta kasvua koska lannoittaminen ja ruukuttaminen isompaan on ollut vajavaista. Asiaa ei auta lainkaan kirvat mitä en ole mäntysuopa suihkutuksia enempää hillinnyt. Tosin kaksi Chinenseä piti suihkutella tänään suihkun lattialla koska olivat saneet kerroksen kirvoja päälleen. Yllättävän terapeuttista katsoa kirvojen huuhtoutumista pois lehdiltä. Pitää pian siirtää Rocotot ulkosalle lasikulmaan harsojen ja eristeiden suojaan niin saavat kunnon valoa ja voi laittaa suoraan isompaan ruukkuun.

Alla porisija mistä suuri osa heikoista annuumeista heittänyt lusikan nurkkaa. Liiallinen lauttailu oli liikaa muutamille taimille yhdistettynä kirvoilla. Elinvoimaiset taimet toista maata mistä todistamassa hyvin maltillinen Starfish mikä työntää jo versoa kyljestään. Viikonloppuna voisi olla siirto edessä NFT järjestelmään. Samalla voisi vaihtaa vihdoin liemetkin kun en ole mittaillut tai säätänyt tuota millään tavalla, vain annostellut alussa lannoitteet.Rocotot tuon bublerin vieressä ovat ihan kohtuullisesti lähteneet etenemään isommissa Airpot ruukuissaan. Antavat myös hyvin osviittaa tuolle Starfishin koolle. Starfishin lehdet ovat myös todella tukevat vankan kasvun lisäksi, lannoitusliuos siis kunnossa. Tuon kiinaspotin alla Rocotot ovat kasvunsa lisäksi tuuheutuneet huomattavasti. Yksikään Rocoto ei ole vielä lähtenyt kukkimaan, sinällään ihan hyvä niin kirvojen kiusaamana saavat kasvatella vihermassaa.


Ikean ledit jaksavat myös tuottaa valoa kasvuun ihan hyvin Airamin  heijastimissa. Vasemmalla etualalla Kookoksessa kasvanut Starfish. Kookoksen asukki pituudeltaan samoissa lukemissa Bublerin kasvatin kanssa mutta häviää mennen tullen rungon paksuudelle ja kasvun tuuheudelle. Oikealla muutama taimi mitä olisi aikaa sitten pitänyt siirrellä kohti tilavampaa ruukkua.


Loppuun kuva pitkän puoleisista villeistä, seitsemän noita on kasvamassa vielä ja olen pystynyt mekaanisella torjunnalla pitämään kirva vapaana kasveina. C. galapagoenset ovat hyvissä voimissa ja pari on alkanut varresta uutta vartta jo työntämässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti