23. huhtikuuta 2016

Trofast NFT


Trofastin leikkuuseen on yleensä käytetty dremeliä tai vastaavaa, omalla kohdalla leikkuulaikka vastasi hyvin tarpeeseen. Muovin ylijäämät piti vain nykiä irti ja hieman viilailla kulmat tasaisen pehmeiksi. Alla patolevyä leikattuna saksilla muotoonsa ja roiskeläpän tein testimielessä jos vaimentaisi lorinaa mitä NFT kasvatusta harrastavien puolisot hyvin usein havainneet. Itse ajattelin mennä ilman aluskangasta, nähtäväksi jää kostautuuko.
Liioittelu on työkalujen kohdalla oma linjani tässä askartelussa. Tehtävän vaatima pora alla reikien tekoon astioihin kun sopivampaa ei heti silmiin osunut. Kuvassa reiät tehtynä laatikoihin ja testimielessä vedetty letku lävitse missä T-liitin.Tämä projekti on edennyt vaiheissa useamman viikon aikana puolivalmisteita osissa tehden. Lopulta pääsin myös kasaamaan yhden Trofast laatikoista tehdyn NFT järjestelmän. Tarve oli tullut vastaan kun kovaa vauhtia kasvanut Starfish ei enää pysynyt kunnolla pystyssä kuplinta-altaassa mikä pienempiä taimia varten olemassa.

Alla hieman kuvitusta puuhasteluun. Kuvissa oleva läpinäkyvä letku oli testi Resunin 880 pumpun ilmauspistoon mikä ei ohjeita lukematta lähtenyt toimimaan niin tulppasin takaisin kiinni. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi varmaan vaatinut ilmapumpun ajamaan ilmaa tuohon letkuun. Mutta niin tässä kuin usein muidenkin asioiden kanssa "juna män jo". 

Mukavat valkoiset juuret oli tosiaan kehittyneet tuohon taimeen niin ilman ylimääräisiä hajuja oli mukava siirtää uuteen kasvatusjärjestelmään. Pumppua ajan näin alkuun pienimmällä asetuksella että äänet pysyvät kurissa. Jos juuret alkavat kärsiä hapettomuudesta ja ruskistua niin varalla on OxyPlussaa hankittuna. Alkutalvesta iskin veronpalautushankintojen yhteyteen tuommoisen pullollisen tulemaan.

Resunin pumppuja on myös useampi hankittuna (yksi varalle) kun jos pumppu sattuisi leviämään niin on heti uusi saatavilla. Pumppua ei yleensä löydy hyllystä silloin kun olisi tarve. Siksi hankin syksyllä useamman pumpun kun helsingin Chilitarvikkeessa oli hylly täynnä pumppuja tuohon aikaan. Näin kesän kynnyksellä saatavuus laskee, toki voi akvaarioliikkeeseen mennä vesipumppuostoksille jos tarve on suuri, mutta maksaa oman kokemuksen mukaan tuplat samoilla taustatiedoilla olevat pumput. Itse olen siis hankkinut Resunin 880 ja 980 pumppuja, jälkimmäisiä jos 880 ollut lopussa. Puutarhaletku voisi toimia tuohon tuloputkeen mutta olin hankkinut tuota putkea mikä on mustaa syksyisen Helsingin vierailun aikana. T-haara putken päähän on ihan makuasia, mutta omaan käyttöön toimii. Ainakin mitä omiin silmiin on osunut niin ainakin tällä hetkellä chilitarvikkeen osat ovat edukkaimmat ja helpoiten saatavissa, kun Biltema ja Motonet myy vain isoissa lajitelmapakkauksissa/ kalliimmalla noita.

Edit: VP-Lux tarjoaa myös noita letkuosia edukkaasti mutta vesipumppujen hinnat ovat tehoihin nähden korkeammat kuin resunin tuotteet Chilitarvikkeella.
Samalla vaihdoin ensimmäistä kertaa lannoiteveden tuohon kuplijaani. Hyvä että edes jonkin verran oli juuria muiden taimien alla. Kirvat ovat kyllä ikävästi verottaneet viherkasvua.


Alla NFT järjestelmässä latvottu Starfish ja kuplijan kasvit huuhdeltuna suihkun alla suurimmasta kirva rasitteesta, jos jaksisivat alkuun edetä ennen kirvojen paluuta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti