24. joulukuuta 2017

Uutta putkeen ja menoksi

Aika paljon tuli kasveja säästettyä talvetukseen ja kirvojen putsaukset jäivät puolitiehen osassa yksilöistä talliin siirron yhteydessä niin niitähän sitten taas löytyy. 

Sisällä oli myös jonkinlainen kirvapopulaatio pikkukirvaa, mutta ne ovat kesän jälkeen vain kadonneet. Hämähäkkejä joko on järkyttävä määrä kämpässä tai kirvat eivät ole sietäneet chilien kuivahtamista välissä ja pikaista lehtisolukon nestejännityksen nousua lannoitekastelun yhteydessä.

Idätyksen ajattelin iskeä näiden varhaisten kohdalla pistää menemään perinteisellä tavalla. Kookosnappiin aina siemen ja katsotaan kuinka käy. Villit laitoin näin alkuun myös samaan laariin mutta kookos-perliitti-vermikuliitti sekoitteeseen.Koska kovat odotukset maun suunnalla Pube rintamalla niin panostetaan paljolti laitojen yli loiskuvaan tulisuuteen... Alla yksi esimerkki muksuille suunnatuista herkutteluchileistä. 

 Toisessa idätyslaarissa on sentään hieman enemmän vaihtelua ja erikoisuuksia mitä hankittuna ja kartutettuna tai edelleen F sukupolvea eteenpäin vieden.


Baccatumit ja muutama Annuumi menevät vasta parin kuukauden kuluttua idätykseen mutta edetään nyt näillä näin alkuun.

EDIT: 7.1.2018

Ei ole uuden postauksen arvoinen mutta hyvin ovat itäneet ja ainakin jokaista Pubenses lajiketta mitä eräältä perunmatkaajalta tuli hankittua  on vähintään yksi sirkkalehdellinen noussut mullasta.

Alla ensimmäinen niska 30.12.


Alla mennään 7.1.2018 tilanteessa. Kovasti näyttäisi ruukuista Tepin ja toinen Lance innostuneen itämään. Bluesmanilta viimekaudelle saamani Lancet onnistuin tappamaan itämisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti