14. toukokuuta 2016

Vähän kaikkea ja muuta sekalaista

Tähän väliin on pakko laittaa tämmöinen massiivinen kaiken kattava läpileikkaus. Asiaa on vähän kaikesta missä mennään ja mitä edessä tai tuloillaan. Kaikesta on niin pieniä siivuja että vihaiseksihan siinä vain tulee jos lyhykäisiä sähkösanomia vain laittaa tänne tulemaan.

Starfish NFT etenee hiljalleen ja sopivasti. Kuvat 21.4. vasta latvottuna, 29.4. pieniä alkuja näkyvissä, 5.5. alkaa näyttämään jo hyvältä ja viimeisenä tänään 14.5. otettu kuva. Tuo kirkas sinertävä valo tulee hankkimastani kiinaledistä mikä on "akvaariolamppu". Kova valovoima runkoon ja lehden tyviin tuotti ainakin näin alkuun tulosta. Isoin lehti on noin kämmenen luokkaa ja kirvoja on niin että heikottaa...Rocotot lähtivät viimein ulos seinänvierustakasvareihin tuosta valkoisesta kyhäelmästä lasinurkasta. Hyvin tuo piti kahta astetta ylempänä täyteen ladattuna, tyhjänä on suunnilleen samoissa kuin ulkolämpö. Pääasiallinen tarkoitus oli totuttaa auringon poltteeseen. Nyt oli myös sateisen / pilvisen tulevan viikon varalle tehdä siirto niin on muutoinkin vähäisempää tuo auringon säteily.

Lampuissa takapakkia kun noita vasemmalla olevia lamppuja lopettanut toimintansa jo kaksi kappaletta ja yksi isompi ledispot. Vasemmalla olevat lamput ovat vain käristäneet (tummuneet solut) ledinsä mutta tuo isompi lamppu on mysteeri kun kivasti kutistesukassa tuo elektroniikka ja piuhat hyvin kolvatut, ledit ehjät ja muutoinkin päällisin puolin kohtuulliselta näyttää kolvailut.


Kirvavainokaisia tuli huomattua ainakin viidet kappaleet. Varmaan turvemullasta vironneet kun ei nuo varmaan muutoin ole kehiin tulleet. Toki ikkunakin ollut hellepäivinä jo auki niin sekin mahdollisuus on olemassa. Tuli mukava olo kun aluksi olin manailemassa kirvojen määrää sekä harsosääskien lentelyä.


Talvehtineita rankoja on muutama mitkä ovat oikeasti kokeneet kovia kirvojen mässäillessä. yksi on karun näköinen kannulihis minkä myöskin luulin jo kuolleen. Kirvojen lisäksi oli talven parin viikon kovemmat pakkaset ehtineet autotallissa tehdä tuhojaan. Yhdistävä tekijä on chinense suku useimpien kohdalla ja tukeva runko mikä kestää rankaisua. Toki kahdet Lemondropit sinnittelevät amppeleissaan ja Montufarin jäännökset ovat vielä hieman vihertävänä. Kauriin sarvet on Fatalii mikä oikeasti on kirvojenkin vallassa sisukkaana pitänyt pintansa.


Hieman heräteostosta chilitarvikkeelta tuli tehtyä. Yksi championin taimi kun mietoja ei oikein tullut idäteltyä. Helsingissä on kyllä ihan kohtuullinen läjä taimia vielä saatavilla. Ostamaan menin tuonne 70l kookospaaleja mitä Ali sattui juuri kärräämään autostaan sisälle liikkeeseen niin sain mitä tarvitsin. 

Sain yhden pikkupullon testattavaksi mutta siintä enempi tekstiä kun haluaa kukintaa aikaan josko toimisi esim. Pubenses suvun kohdalla jos ei muuten kuki. Jotain pientä Chilitarvikkeelta aina silloin tällöin saanut ja Ali heittänyt täkyä omaan suuntaan niin kai pitäisi sponsori kategoriaan nostaa tähän blogiin. Mutta pienemmässä roolissa ainakin omalla kohdalla tuo tuotteiden mainostaminen. Toki jos joku tavara toimii ja muutoinkin kohdallaan niin vinkkaan kyllä Chilitarvikkeen suuntaan tai laitan tuotteesta omaa kommentia kehiin tuotteen tietokenttään. Tämän ajattelin ilmoitella selväksi jos ihmetystä aiheuttaisi.


Galat voivat hyvin ja kun latvan menee katkomaan niin johan tuuheutuu. Muutoin olisin noita jo muille tyrkytellyt (4kpl) mutta kun kirvoja hieman noissakin vaikka manuaalisesti litistellyt. Kahdet ajattelin omaan kasvatteluun säästää ja yhden olen jättänyt ilman silmälläpitoa ja kirvat pian selättämässä tuon sivuun siirretyn taimen. Loppuun jotain epäterävää tunnelman nostattajaa, kun oli aurinkoinen viikko takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti