16. toukokuuta 2016

Jotain pientä poutapäiväksiKun oli niin kaunis päivä niin piti ruukutella sekä istutella ja muutoinkin touhuta ulkosalla kun aamupäivän epävakaus oli siirtynyt estämästä paistetta. Nythän oli myös oikea aika istutella tomaatit kun ei aiemmin ollut muistanut. Avomaan kurkut unohtuivat vielä pistää itämään mutta pitää ensin siemenet paikantaa. Lauttailemalla olisi toki saanut aiemmin itävyyden selville mutta ei vain jaksanut säätää, suoraan useampaa siementä vain mullan alle ja kastelua perään. 

Tosiaan kova kolmikko mikä vielä hengissä Grao de Bode, joku Scotch Bonneteista ja Fatalii. Karua katseltavaa mutta puutarhaletkulla suihkuttelun avulla päässeet jo eteenpäin kirvojen hidastamina. Näin avustettuna jaksavat lehteä tuottaa eikä kirvat ehdi lisääntyä merkittäväksi häiriötekijäksi. Kuvaa en vielä ottanut mutta valkoiseen siirtymäsuojaan menivät loput ok kokoiset Pubenses suvun kasvit.


Alla on tosiaan Mangon alku pienenä, olisi paljon isompikin jos kirvat eivät ehtisi imeä uusia lehden alkuja kuolleiksi. Taustalla iso rotjake on Avokado ja kohtuullisen kokoisessa Pauliina ruukussa asusteli mutta ajattelin kesää vasten kasvattaa huomattavasti tuota ruukkutilavuutta. Oli muuten mielenkiintoinen homma repiä juuret erilleen pohjakiepistä ja ujuttaa ehjinä kasvin mukaan vesitilasta. 

Kasvualustaksi laitoin molemmille etelän hedelmille kookosta missä ainakin kolmannes tai puolet puutarhaturvetta sekä hivenen perliittiä. Kookoksena käytin ensimmäistä kertaa muuta kuin Ecogrip merkkiä mikä oli loppunut viimein varastoistani. Uusi kookos oli 15€ paketti missä 70l kookosta turvotettuna. Kookos tosiaan tuota mihin linkki vie Advanced Coco XL 70l  ja tuon kanssa kävi tuuri kun aina lopussa ja viimeksi kun helsingissä kävin niin 15min ennen saapumista paikalle oli viimeinen varastossa ollut myyty. Lauantaina täydennyspaku oli juuri sopivasti tuomassa muutamaa paalia hyllyyn niin otin samoin tein kahdet. Kassatasolla kävi jo jotain toista kookosta 15€ pakettihintaan vähemmillä litroilla. On kyllä ihan eri planeetalta tuntuma kun sekoittaa miksiä verrattuna Ecogrippiin vaikka ei ole ollutkaan ongelmia tuon Tokmannin tuotteen kanssa. Tosin todella tiivis tuo harkko oli niin joutui töitä tekemään että sai siististi halkaistua sekoitus tynnyriin. Turposi kyllä helposti ja kivutta sekoitusvalmiiksi kun kuori turvonneen kerroksen paljastaen kuivan kookoksen turvotukseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti