8. heinäkuuta 2015

Jigsaw (Chinense)


Sain vihdoinkin podin nykäistyä pensaasta ja hieman kuumoitellut tuon maistelu kun useampia syöntipätkiä tullut katseltua. Maistelu on ensimmäinen supertulisten joukosta omalle kohdalleni. Itse ajattelin hieman varovaisemmin nakertaa pienen palan kärjestä ja toivoa parasta.


Pienen podin kärjestä näykättyäni alkuun oli aika normaalin oloista mutta pikkuhiljaa alkoi puskemaan nieluun kuumoitusta ja muutaman nikoituksenkin sai aikaan nielusta lämmön laskeuduttua hieman suu oli mukavan turpeinen mutta silti jaksaa poltella. Makuna oli varsin perusmarjaa ilman kummempaa yllätystä eli maukas ja potkuakin tuli.Toisen palan nyhdettyäni suuhun joudun toteamaan että kokonaisena voisi olla aikamoinen pala purtavaksi kun alkoi kummasti potkimaan edellisen maistiaisen päälle. Alkaa lämpöily myös laskeutumaan vatsaan pienen ajan kuluttua maistelusta. Leikkimään tämän kanssa ei kannata alkaa ensinkään. Ehdottomasti jauhettavaksi antamaan poltetta sapuskaan kun muutoin menee turhan häijyksi omalle kohdalle tässä vaiheessa harrastusta.
 

Viimeinen isompi haukku helmeilevästä kantapalasta nasahtikin sitten suoraan korvakäytäviin saakka tuskana ja fiiliksenä oli aikalailla "tajunnan räjäyttäjä" eikä jättänyt paljon tilaa empimiselle mitä oli kahden aiemman haukun kanssa tapahtunut. Tiukkaa tavaraa kun pääsee helmeilyä luomaan sisäpinnalle. Kärki saattoi olla vielä ilman helmeilyä kun oli aika normaali podi purtavaksi. Kohtuullisen nopeasti pahin tuska häipyi kun lääkitsi maidolla ja leivällä. Kahden ensimmäisen haukun kohdalla en tarvinnut edes ensiapua maidosta. Tunnetilaa voisi verrata siihen kun lusikoisi Põltsamaa kange sinappia naamariin muutaman lusikallisen ja huomaisi että minne tämä kipu meneekään.

Omassa kasvatuksessa minulla kaksi kasvia mistä toinen on ollut optimi paikalle sijoitettuna kolmen lampun alla ja vielä osavasti ikkunasta tullut aurinkolisää. Toinen on ollut syrjässä ja huonommalla valaistuksella. Runko on kasvanut pitkänhuiskeaksi muutamalla lehti pesäkkeellä mutta ei vielä kukkia ilmaantunut. Podittanut kasvi on vielä sisällä lisävaloa saamassa ja heikommalla valolla ollut päässyt 20l sankoon ja talon lasikulmalle ajoittaista paahdetta nauttimaan. 

Alla olevat kuvat podeja tuottavasta yksilöstä. Oikeanpuoleinen kuva otettu alkuperäisestä sijaintipaikasta viherviidakon keskeltä ennen uudelleenjärjestelyitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti