6. heinäkuuta 2015

Quintisho (Baccatum)


Quintishoja olen ehtinyt jo maistelemaan aiemmin kauden kuluessa mutta vasta nyt sain kuvat otettua tekstejä tukemaan. Marjat ovat pienehköjä mustikan kokoluokkaa olevia oransseja pallukoita mitkä koristavat mukavasti puskaa kypsyessään. Poiminta oli kypsien kohdalla helppoa ja vaivatonta kun lähtivät ilman kantaa sellaisenaan.


Marjat antavat kyllä esimakua että pitävän potkua sisällään mutta tulisuus laskeutuu nopeasti. Omalla kohdallani jäi pidemmäksi aikaa vain huulien kihelmöinti päälle ja kielen kärjen pieni polte kun söin nuo kuvauskohteeni. Toki otin siemenet talteen niin voi siksi huulille jäädä tuo polttelu. Jos marjaa puristaa hieman kovempaa niin siemenet pursuavat pois mitä tuo ohut kuorikerros on pakannut sisälleen useita. Mielestäni mukava naposteltava ja jos kourallisen kiskaisisi huiviin niin mielenkiintoinen alku ainakin tulisi.

Alla pistokas mikä otettu keväällä kasvatetusta taimesta. Kasvutavaltaan jättää rungon luomisen välistä ja alkaa suoraan tuottamaan marjantuotantoon oksia. Voisi olla hyvä amppelikasvatti ainakin pistokkaana.
Alla isoon ruukkuun istutettu Quintisho missä runko luo pensasmaiseen kasvatukseen sopivan aihion yhdessä tiheän ja pienilehtisen lehvästön kanssa. Latvominen edesauttaa muotoutumista alkuun. Oma kappale on latvottu vain kerran minkä jälkeen kasvatti runsaan ryppään uusia oksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti