5. joulukuuta 2015

Pubet vauhdissa ja Bonda toipunutEnsimmäiset Pubenses suvun edustajat pääsivät lautalle jo 13.10 ja Pari kuukautta multasekoitteessa on kasvattanut varhaimmat itäjät jo kohtuulliseen kokoon ja Ikean led lamppu on pistänyt kahdet kasvatit jo jakamaan latvaa leveämmäksi. Optimi tuon lampun alla olisi neljä kasvia koska sivuilla olevat kurkottelevat kohti keskustaa.

 Alla oleva kuva on 11.11. joten ainakin jonkinmoista kasvua tapahtunut tässä välissä.


Aji Panca on myös herännyt henkiin toisen erän myötä. Eivät olleet itävimmästä päästä mutta kun oli tiedossa että itävyys kyseenalainen niin Aji Cito oli tuota minulle vaihtareita tehdessään reilummin laittanut tulemaan. Itämään tuo erä päätyi11.11. ensimmäisestä idätyksestä ei löytynyt itäjiä. Hieman on homeen tynkää lautalla mutta pysyy kurissa kun suihkepullolla huuhtelee. Keskellä vihreänä tappina sojottava on kiirehtimiseni tuotos. Hieman kärsimättömänä kypärää irrottaessa jäi sirkat siemeneen. Parasta oli että jälkeenpäin varovaisesti vetämällä sain katkenneet sirkat ulos siemenestä ilman ongelmia.


Alla oleva taimialusta olisi pitänyt jo ruukuttaa isompiin ruukkuihin mutta kuuluu asioihin joita ei jaksa näin flunssaisena tehdä.


Viimeisenä Bonda Ma Jacques mikä joutui kirvojen kohteeksi enkä alkanut kunnolla noita pirulaisia torjumaan. Lopputuloksena oli risukasa mikä tuli kun pienemmät kuivuneet oksat karsin pois. Risut kuvattuna 30.10. ja vastaavasti 5.12. elpyneenä kovasti nuppua puskemassa. Tuolla kasvilla oli "luonnollinen" talvehtimiskierto rankana.

Autotallin kirvatilanteesta ei kehtaa ottaa edes kuvaa, mutta pitänee pian tarkastella mitkä rangat ovat elinvoimaisia, kun torjunta jäänyt puolitiehen ja muutoinkin hieman vähemmälle peräänkatsomiselle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti