19. maaliskuuta 2017

Myöhään?


Ei ole saanut oikein mitään tehtyä ajoissa kasvatusrintamalla (muuta kuin varustellut tulevaa vuotta heräteostoksilla).Viimein 16. päivä kuluvaa kuukautta sain viimein siemeniä kellumaan. Nähtäväksi jää kuinka kausi onnistuu aloituksen näin myöhäiselle päädyttyä. Ei se kausi tosin voi huonommin mennä kuin viimevuonna kun kaikki jäi heitteille ja muutamat maisteluun kasvaneet marjat vei halla kun autotalliin siirto myöhästyi kahdella päivällä.

Isoja Pube yrityksiä en tee koska ne olisi pitänyt olla jo aikaa sitten hyvällä mallilla.Toki iskin kolmet lajikkeet kellumaan ja pistän menemään pienemmässä ruukussa jos alkaisi muutamaa marjaa tekemään kaudelle. Nyt en siis ole kilojen perässä vaan oikeasti yritän vain saada naposteltavaa.
Hyvin tuo kausi ainakin osaltaan lähti käyntiin koska18. päivä oli ensimmäisissä Fataliilta hankituissa siemenissä kunnon hännät esillä. Tänään oli jo lisää häntiä ilmaantunut niin ainakin joku etenee kohtuudella.

Pian sitä varmaan joutuu laittamaan jo kookokseen sirkkalehtisiä tätä tahtia.

Niin ja nyt on punkiton, kirvaton ja sääsketön kauden aloitus meneillään.1 kommentti:

  1. Myöhästyneessä aloituksessa pitää yrittää minimoida kaikkea josta aiheutuu ajan kulumista. Idätys lämpimässä (25-28°C). Itäneiden siirto suoraan 12cm purkkeihin ja paljon valoa. Lannoituksen voi aloittaa viikon jälkeen laimealla ja lannoitus joka kastelulla. Ruukutus kosteaan kasvualustaan ja uutta kastelua vältetään 3-5 päivään, jotta juuristo lähtee kasvaman ja hakemaan kosteutta. Kookoksen on syytä olla esilannoitettua.

    VastaaPoista