18. lokakuuta 2016

Led lamppuja ja säätöä


Kun oli muutamat kiinaled spotit poksahdelleet (muuntajat lamppujen sisältä) ajattelin testata ostamalla 12V muuntajan ja ajaa led paneelia sillä. Testaamisen aikana huomasin että jokaisella paneelilla olikin omat V määritteensä niin piti keksiä jotain muuta käyttöä noille Bilteman 12V muuntajille. Ostin sitten tuommoisen työkonevalon ja kyllä ainakin testattaessa hyvin valoa antaa muodostuvaan keilaan. 

Tuo ylimääräinen potikka on näin testausta varten laitettu pienellä piuhalla muuntajaan ja pitää sisällään pienen sokeripalan. Siistiä lopputulosta siis vain tavoittelin. tuon potikan kun kääräisee sähkärin teipillä tai kutistesukalla niin liitos kestää roiskeitakin. Pidemmällä johdolla saa tuon muuntajankin parempaan jemmaan.

Motonetin led valot ovat suunnilleen 1€~1W eli niiltäosin yllämainittu säätäminen ei kannata valojen kanssa. Värilämpö on 6500K tienoilla niin siinä ainakin pesee vastustajansa. Motonetin valikoima  on kyllä kohdillaan näiltäosin kun on normaalia jykevämpää mallia ja myös ohutta kasvatteluihinkin hellasärötöntä mallia. Tehokkain malli on Motonetissa 99€,100W, 6500 lumen, 4500K paketti mitä voisi hyvin käyttää kasvihuoneessakin täytevaloksi ja autotallissakin menisi hyvin. Isommalla tontilla piha-alueen valaisusta puhumattakaan.

EDIT: tuli huomattua Puuilosta myös 89€, 100W, 8000 lumen, 4500K IP44 tuote vielä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti