2. toukokuuta 2015

Vihannespunkeista torjuntavoitto

 Pääsin sitten vihannespunkkien makuun 14.4. Ja koska halusin myrkyttömät podit Aji Cristalista syödä niin en lähtenyt pyretriiniä edes vielä iskemään vihannespunkkien niskaan. Toki vaikutti myös se ettei koko olohuoneen kasvuston vientiin ulos myrkytykseen ollut kunnolla mahdollisuutta säiden tai vastaavasti säiden salliessa ajan puuttuessa. 

Kun havaitsin punkit nuo pirulaiset olivat jo aika pitkälle päässeet. Muutamissa lehdissä oli valkosia täpliä (punkkeja) täynnä nuo verkkoiset lehden alaosat. Aji Cristalin lehdet ovat vielä suotuisia paikkoja tuolle kasvutavalle kun käppyräiset ja suojaisat lehdet. Lehtien muodon takia en noita huomannutkaan aikaisemmin kun suojasivat niin hyvin katseilta.

Torjunnaksi käytin alkuun saastuneiden (täynnä verkkoja) lehtien nyppimisen irti sekä latvuksen katkaisun missä oli hieman verkkoa muodostunut. Tuosta latvan verkosta taisin aikanaan huomata ötökkäpopulaation kun lehdet olivat päällisin puolin vielä kunnossa. Viivytystaistelun aseeksi valitsin suihkepullon ja tuosta päivästä asti olen aamuin ja illoin sekä joskus vielä päivällä koko kasvustoa suihkutellut vedellä ja joskus vaihtelun vuoksi merileväuutteella.

Punkkeja ei tuon toimenpiteen aloituksen jälkeen ole verkoiksi asti ainakaan päässyt kasvustossa. Ainut lehti mikä oli uudestaan päässyt punkkien verkon valtaan oli sellaisessa kulmassa että en ollut päässyt suihkuttelemaan siihen osaan kasvia. Harhaluuloja ei ole että populaatio olisi tällä tuhottu vaikka kadonneetkin kaikki näkyvistä eikä seittejä ole enää muodostunut mutta hyvin toimii viivytyksenä ennen ulosvientiä ja biotuksen öttiäisiä. Varmaan syksyllä joutuu samaa touhua tekemään kun tuo mäntysuopakäsittelyn jälkeen autotalliin osan kasveista kypsymään.

Kun ei kamerassa ole makroilun mahdollisuutta niin kuvat ovat vain suuntaa antavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti