15. marraskuuta 2014

Valaistus kuntoon taimille

Pitää luoda olosuhteet kuntoon tuleville taimille mitkä ovat vielä siemeninä idätyslautalla. Chilivaarin blogissaan mainitsemat työmaalamput ovat kehissä, tai ainakin toinen niistä. Ensin otin kuvan ilman salamaa, mutta piti lisätä salamaa mukaan että sain tarkemman kuvan aikaiseksi tuosta kyhäelmästä. Tuo on kiinteänä asennuksena, mutta tarkoitus olisi siirtää isommat kasvit toisaalle tuon lampun alta ja siirtää uudet kasvit kasvamaan kokoa tuon alle.

Teline mihin olen lampun virittänyt on roskasäkin teline, toimii ok. Valaisimen alle tulevan alustan alle laitan solukumia tai muuta eristettä niin ei lattiasta pääse johtumaan viileyttä kasvualustaan.

Lisänä askartelin valaisimen pitkille sivuille ohuesta vanerista heijastinkalvolliset laidat. Pitänee maisemoida toinen puoli ennen käyttöä että menee edes jonkin verran sisustukseen. Verhoilen halutunlaisella kankaalla tuon taustan niin saa viimeistellyn oloiseksi nuo.
Kun salamaa käyttää niin heijastin tekee tuhojaan ylivalaisemalla valaistun alueen, mutta toisesta kulmasta ja alempaa kun otin kuvan niin toimii hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti