29. marraskuuta 2014

Itäminen lähti liikenteeseen


Huoneenlämmössä takan vieressä 22-30C
Tasainen saunalämpö 29C

Lähtihän ne itämään osavasti tuota kuun nousua vasten. Omat idätykset ovat ainakin toimineet selkeästi tuota kalenteria vasten

Hetken alkoi olla jo epätoivoa havaittavissa tuon ensimmäisen lautan kanssa. Lautta on ollut laineilla parikymmentä päivää ja vain kolme sirkkalehteä ylös puskeneena ja pari siementä itäneenä. Samassa ajassa ELMA messun lautta oli jo täyttä viidakkoa.

Siintä hetkestä kun laitoin tuon toisen lautan vesille alkoi tuolla 1. lautallakin tapahtumaan ja kuuden päivän aikana molemmilla lautoilla oli jo kuhina päällä juurien kasvun muodossa.

Lämpötila ja kosteus ovat siis merkitseviä tässä idätysprosessissa. Tyhjentelin samalla hieman juurellisia siemeniä kookosmixiin niin sain lautoille tilaa ja paremmin valojen alle noita tulevia sirkkalehtiä.Vielä olisi tilaa, mutta ainahan sitä tässä vaiheessa... Nuo laatikot ovat tosiaan akvaariossa jotta saisin kosteuden ja lämpötilan korotettua muuta huonetilaa korkeammalle tasolle.Valoa saavat ainakin Bilteman LUX mittarin mukaan ihan kohtuullisesti. Mittarin mukaan 7100 luksia pelkällä keinovalaistuksella ja toki tuohon tulee päivällä hajavaloa ikkunoista. Yhdistettynä menee yli tuon mittarilukeman kun illalla mittailin tuon ilman ulkoa tulevaa hajavaloa. Kun tosiaan 10 000 luksia olisi tuommoinen mukava perusvalaistus Chilivaarin blogissakin todettuna. Lisäksi antaa hieman suojaa muksuilta.Tuolla mallilla on nuo varhaisimmat itäjät ja hieman kovia kokeneet sirkkalehdet kun lähdin ahneuksissa liian aikaisin kypäriä nykimään kun oli muutamassa jumiutunut nuo hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti