22. marraskuuta 2014

Kypärät, mitä niistä?

Kun kaikenlaista pientä tarviketta tullut hankittua niin päädyin jälleen Motonet ketjun valikoimaan yhtä jos toista ostelemaan. Aiemmin olin jo E27 kantaisia lamppuja pari hankkinut kokeeksi, mitkä teholtaan 36W/ 1600 lumen. Kestävyydeksi oli ilmoitettu 8000h ja mukavimpana yllätyksenä oli värilämpö 6400K. Noita lamppuja ei ihan kaikkialle voi laittaa kun polttimo on kookas (18cm*6,5cm) mutta askartelemalla saa sopivaa.

Mutta itse asiaan, eli kypäriin mitkä ovat chilikasvattajille ainainen murheenkryyni. Itse ratkaisin kypärien irroittamisen watayan kalastajan saksilla. Saksien päässä oleva väkänen estää siementä pyörähtämästä.


Kypärää irroittaessa saksien terän päässä olevaa väkästä vasten vain tuo kiini jäänyt siemen. Pystyasentoon poimittuna ja kevyesti puristaen siemen auki. Löysän siemenen kohdalla kevyt veto vain taimesta niin tulee ilman vahinkoja ulos. Jos siemen ei ole pehmeä vaan kova pitää varoen puristaa aina enemmän kunnes rusahtaa (varo kuitenkin ettet leikkaa tai revi poikki taimea). Rusahduksen jälkeen sirkkalehdet tulee ulos ilman ongelmia kun pidät rusahtaneen siemenen saksien otteessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti