28. syyskuuta 2014

Esivalmisteluja talvea varten

Nyt on jo jonkin aikaa tullut kasailtua tavaraa ja tarvikkeita tulevalle kaudelle.

Lekasora mitä käytän on ihan normaalia rakennuspuolen 50l tai vastaavan kokoisesta säkistä muutamaan kertaan valmiiksi huuhdeltuna. Valmiiksi pestynä käyttöä varten näin ulkosäiden aikaan. Hyvin on riittänyt tämän kesän tarpeisiin omiin ja emännän purkkeihin, toki joutuu jo ensi kesänä uutta hankkimaan.

Hiekkalaatikkohiekkaa ämpärillinen tuomaan läpäisyä multaan. Sepelillä ajattelin laittaa koristepinnan ruukkuihin kun hieman kasvavat. Jotain pienempiä ruukkuja jo pestynä odottelemassa tulevaa tarvetta.

Multana ajattelin ihan tuota belindaa käyttää kun on sattunut jäämään. Olisi toki tuota Belindan turvettakin kesältä jäänyt mutta eipä sitä muutoin kuin ehkä hieman sekoittaen seokseen mitä ajattelin tehdä ruukkuihin myöhemmässä vaiheessa. (multa, turve, hiekka ja lekasora pohjalle).

Bensiinikanisteri minkä ostin kaupasta menee lannoiteblenderiksi kun siihen saa juurikin hyvin 10l valmista sekoitetta tehtyä ja ravistamalla hyvin sekaisinkin. lisäksi voi hieman säilytelläkin valmista lientä kun on mustaa muovia. Kaatonokka auttaa myös kummasti annostelussa.

Tuossa kassissa alkaa jo olemaankin valmiina maito ja jugurttipurkkia. Lihalootat ajattelin käyttää ruukkujen alusina ja siemenlautan kantena ja pohjana. Tuon mehupurkin pohjaa ajattelin käyttää multalapiona sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti