7. syyskuuta 2014

Vuoden 2014 käynnistyminen

Ensimmäisen vuoden aloitin hieman myöhässä ja päälajikkeena oli kaupasta ostetuista Aji Fantacy podeista riivityt siemenet. Muuta en näin ensimmäisenä kautena idättänyt ;)

Alkuun idätin siemenet mullassa minikasvihuone laatikossa saunan 2. lauteella pitäen ja hyvin pian ne lähtikin pukkamaan taimia. 1. itäneen taimen tapoin, kun en ottanut sitä pois pimeästä saunasta ja taimenen varsi oli yrittänyt kiivetä pitkin laaria. (pistetty muistiin että heti kun ponnistaa verso niin valon alle). Määrällisesti laitoin ehkä kolmea tai viittä siementä lokero ja riittävästihän noita tuli. Idättämisessä siirryn chilivaarin menetelmään missä vedessä kelluu idätyslautta.

Tuossa kuva 4.4.2014 tilanteesta kun on jo jonkin aikaa saunan lauteilla idättämisestä. Lämpö on lauteilla tasainen sekä korkeampi kuin muualla kämpässä ja kun saunaan meni niin otti vain laatikon suihkuhuoneeseen ja seuraavana päivänä viilentyneeseen saunaan takaisin. Kantta käytin siihen asti kunnes eivät enään mahtuneet suljetun kuvun alle.Heti edellisen jälkeen 7.4.2014 siirsin hieman isompiin turveruukkuihin, joita en tulevana kautena käytä kun muoviruukusta saa niin paljon helpommin vaihdettua isompaan eikä tarvitse riipiä turveruukkua auki kun ei juuret päässeet niin hyvin pukkaamaan lävitse. Taustalla olevaan laariin jätin itämättömät odottamaan hetkeksi josko pian tulisi lisää. Muutama tuli lisää sekä myöhemmin kesällä lähti vielä pari sirkkalehteä tulemaan mutta rikkaruohonahan ne silloin jo meni. Taimien erottelussa olin turhankin hellävarainen enkä kehdannut kahden taimen yhteenliittymää erottaa kun en ensimmäistäkään juuren osaa hennonnut katkaista ettei menisi rikki... Näin loppukesästä yhtä jos toista lukeneena hieman riuskemmin erottelen jos lautalta pitää riipiä.

Tässä kahteen suuntaan taimirivistöjä 29.4.2014 osa keraamisissa ruukuissa ja osa muovisissa. jälleen pääsin huomaamaan että yritäpä nopeasti keraamisista ruukuista vaihtaa isompaan ruukkuun kasvia. Myöskään keraamisen ruukun kuivattavasta ominaisuudesta ei omalla laiskanpuoleisella kastelulla ollut hyötyä, enemmän haittaa paisteisten päivien aikana eteläikkunalla kun piti erityisesti huolehtia lisäveden saannista.

Vajaa kuukausi edellisestä ja kasvu alkaa olla kohtuullisella mallilla ilman lannoitusta tai lisävaloa 11.5.2014 mennessä oli tädiltä saapunut vahvistuksena kolme lombardoa vasemmalla etualalla (myöhemmin kävi ilmi että muksut ihastuivat tuohon ikihyviksi niin pitänee heille tuosta satoa saada 2015 kaudelle).

Sitten tein hieman ostoksia chilitarvikkeessa ja hommasin parit isommat ruukut ja aluslautasia yhteen jos toiseen ruukkuun. Lannoitetta testailin pari kertaa ja neem öljyä käytin kahteen käsittelyyn alkukaudesta ja tuo vihreä torjuntapurkki pääsi näkemään käyttöä muutamissa kirvainvaasio kohteissa, mutta ei kuitenkaan sen enempää.


27.5.2014 alkaa näyttämään jo kohtuu kokoisilta, mutta kun en kehdannut riittävän ajoissa latvaa taivutella tai katkoa niin tuulettimella hieman vahvistetut rimat näkyy lopputuloksena.


 Siinä on Lombardot lasitetulla kulmahuoneella kaikki yhdessä ruukussa 13.7.2014

13.7.2014 alkaa jo näyttämään hyvältä. vasemmalla Aji fantacy ja oikealla taimikaupasta ostettu kasvi minkä lajinimikettä en muista.


Aji fantasy ja Lombardo 9.8.2014 nuo Lombardot mitä on jo valmistunut menivät kuin kuumille kiville ja sai hätistellä muksuja pois tymäkämpien joukosta pois.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti