25. toukokuuta 2017

Kevätmielen tekee taimi NFT


Tuossa siis vaivaisimmat sekä vähäisimmät taimet ja"hyvällä" mallilla olevat tomaatin taimet. Kookosnapeissa kasvavat ja lannoitetta olen käyttänyt sinnepäin ja lähes ison kasvin annostelulla. Parit vesikastelukerrat toki välissä. Napeissa ollessaan ei kannata unohtaa oman onnensa varaan koska kuivuvat aika nopeaa tahtia aurinkoisella säällä.

Alapuolella nuo isommat omat taimet ovat mukavan tuuheita ja vauhdilla kasvaneet nykyiseen mittaansa. Viidakkoa hakisi jos puhuttaisiin 1-2kk aiemmasta idätyshetkestä. Ei hullummin kun 16.3. olivat vasta laitettu lautalle kellumaan nuokin chilit. Pian pitää vaihtaa isompaa ruukkua ehkä jo kehiin ja alkaa miettiä pian siirtoa kasvariin.

Yläpuolella malliesimerkki Alma paprikan tahdista ja kukan tuotto nopeudesta. Kookosnapissa tuonmittaisena tekee jo kukkaa viimeistä päivää. Valikoitu joukko pääsi kookosnapeissaan taimi NFT käsittelyyn. Ajattelin kokeilla onnistuisiko tuo noin helposti kun ei ole kivivilla kyseessä mihin muodostuu vihreää sammalta valon vaikutuksesta. Toki lannoitteeseen voi pian tulla kasvustoa mutta eikös se bioponisuus ole vain hyvä asia.

Alapuolella pakollinen kasvarin luukun avautumiskuva. Alkaa kevättä pukkaamaan kun nämä kuvat olivat 21.5. tilanteesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti