24. lokakuuta 2015

Vuoden 2016 ensimmäiset itäjät
Lautalle laitoin itämään 13.10. muutaman Pubenses suvun edustajan ja nyt 24.10.on sirkkalehdet terhakkaana kurottamassa valoon. Yhden idätyskippoon lentäneen kirvan niittasin kypärästään pois kurkottavan alun varrelta. Aji Citolta saadut Rocotot Limasta itivät 5/5 niin eipä hullumpi alku tuolle lajikkeelle. Rocoto Red Peruvian ei jäänyt yhtään vähemmälle. Rocoto Guatemala Orange on heikommalla hapella, Fataliin kaupanpäällisiä keväältä. Myönnettäköön toki että pussi oli joutunut pahasti postin lajittelijakoneen runtelemaksi. Murusta oli tullut mutta menköön tuossa lautalla jos kasveja tulisi.

Toiset tekee stokki liuoksia, itse tein multasekoituksen valmiiksi. ainesosina 50l Puutarhamultaa kun Vantaan Hong Kong tarjosi tyhjää paikkaa puutarhaturpeelle. Sekaan sotkin noin 10l leikkihiekkaa ja noin 10l perliittiä. Astia mihin tein tuon valmiin kasvualustan on kannellinen niin ei pitäisi lisää öttiäisiä tuohon multaan päätyä. Kuvassa olevat haalarit olivat mukana touhussa. Oikealla kuvissa muutamat Rocoto mitkä upotin jo sirkkojaan myöten multaan.
C. galapagoenset menneet itämään jo 6.9. mutta tänään 24.10. laitoin multasekoitukseen jatkamaan itämistään villakuutioista. Vinkkiä sain näiden itämisen helpottamiseen että 18-28 olisi osava vaihteluväli päivän ja yön välille. Lisäksi villit vain tykkäävät muiden kokemuksien mukaan enemmän maa-aineksesta.Loppuun vielä keventämään Quintisho mistä nyljin hieman latvustoa että kypsyttäisi marjansa nopeammin. Hyvin on vielä pärjännyt lasikulmassa vaikka muutamat pakkaset olikin yöllä ollut.
EDIT: Kovinkaan kauan ei kestä kun mennään pitkällä 6.11. oleva tilanne itäneiden kohdalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti