13. huhtikuuta 2016

Lasikulmaan eristäen valokaappia


Ikeasta ohimennen huomattuna tuommoinen tukeva mutta kevytrakenteinen vaatekaappi. Aika karun näköinen alkuperäiseen käyttöönsä mutta kun heitti kyljelleen niin kummasti paremman oloinen. Väliritilän laitoin ylemmälle paikalle niin jotain mahtuu tuonne pienemmälle osiolle. Pysyisi muodossaan varmaan ilman tuota ritilää mutta asensin varuiksi tukevoittamaan rakennetta. Vetoketju on myös kuin suunniteltu tuohon tarkoitukseen. Materiaalin ollessa polyesteriä pitäisi tuon kankaan kestää UV altistusta sekä olla helposti pestävissä.

Alle laitoin solukumilevyä eristämään maasta ja avoimen pohjan (vasemman kyljen) sekä taustan vuorasin myös samalla tavaralla. Pitää nämä kaksi yötä katsoa kuinka pitää lämpöjä ennen kuin isken rocotot mitkä ovat matalia mutta kohtuullisessa kasvussa tuonne.

Tuote on tosiaan BREIM Vaatekaappi 24,99€ / kpl  Kyljelleen kaadettuna korkeus 80cm, syvyys 55cm ja pituus 180cm mikä luo ihan mukavan perustan kunnolliselle valokaapille auringon paistaessa tuohon talon lasikulmalle.

2 kommenttia:

 1. Ideana kuulostaa hyvältä tuo kaappi, ois kiva kuulla kokemuksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden asteen tuo pitää sellaisenaan korkeampana tuossa lasikulmassa verrattuna ulkopuoliseen olotilaan kun puhutaan minimilämmöistä (1-2 astetta plussalla ollut tuossa lasikulmassa alimmillaan)

   Vastaavasti aurinko osuu päivällä tuohon niin ylimmät lämmöt ovatkin useta asteita kovempaa luokkaa. Pahimmillaan ehtinyt kellottamaan jo 30 astetta tuohon lämpömittariin millä olen lämpöjä seurannut, pitäisi siirtää pois auringosta tai varjostaa tuota...

   Laitoin vähän harsokangasta tuon päälle varuiksi niin lämmöt tosiaan harsojen kanssa.

   Ihan hirveästi ei siis pidä lämpöä, mutta pikkulämppärillä helposti olisi noin pieni tilavuus ylläpidettävissä korkeammassa lämmössä. Itse siihen en kyllä lähde.

   Jos ei muuten niin ainakin matalampien kasvien ulossiirtoa varten oiva välivaihe kun totuttaa auringon valovoimaan.

   Poista